Leadopvolging & Sales Uitbesteden?

Wij converteren jouw leads in kwalitatieve afspraken of tevreden klanten!

Video Aspect Ratio: 4:1

Leadopvolging & sales uitbesteden?

Wij converteren jouw leads in kwalitatieve afspraken of tevreden klanten!

Opvolging van leads

Wij bellen jouw leads en verkopen jouw producten

Hoge ROI

Omgerekend investeer je ongeveer 10%-20% op de behaalde omzet.

Constante optimalisatie

Wij helpen je optimaliseren voor meer leads en meer sales

Word je blij van meer omzet, maar niet van verkoopgesprekken en meer personeel?

Omzet voor een bedrijf is hetzelfde als bloed voor het lichaam. Juist, je kunt niet zonder. Toch zie ik in de praktijk dat veel ondernemers een 'hekel aan verkopen' hebben. Ook vergt de zoektocht, het opleiden, het aansturen en vooral het motiveren van een goede sales-medewerker veel tijd, geld en energie. De meeste ondernemers beginnen er daarom vaak niet eens aan en laten zodoende veel leads (en dus omzet) liggen...

En dat is jammer, want wist je dat je 'sales' perfect kunt outsourcen? 

Mijn naam is Lucas Verschuur, directeur en mede-eigenaar van SalesPassie BV. De afgelopen 9 jaar hebben wij voor talloze grote bedrijven en goede doelen de acquisitie van nieuwe klanten verzorgd. Voorheen door middel van fieldmarketing, maar tegenwoordig door middel van telefonische verkoop. Vanuit SalesPassie kunnen wij de telefonische opvolging van jouw leads en het voeren van verkoopgesprekken volledig op no cure, no pay basis van je over nemen!

11

Jaar sales ervaring

900+

Verkopers getraind

15+

Opdrachtgevers

Een miljoen extra omzet via SalesPassie

Voor IMU BV verzorgen wij al sinds 2017 de leadopvolging. IMU verkoopt haar eigen websitesoftware op abonnementsbasis. Zij ontvangen leads via hun website, nieuwsbrief en social media maar met name via seminars en webinars. Zij hebben zelf echter niet de capaciteit om alle leads op te volgen, laat staan eigen salesmedewerkers die gespecialiseerd zijn in het voeren van effectieve verkoopgesprekken. Dit is voor hen ook niet aantrekkelijk omdat zij met piekmomenten (tijdens productlanceringen en acties) en dalmomenten te maken hebben.

IMU stuurt alle leads die zij niet op kunnen volgen daarom door naar ons en wij volgen deze telefonisch op. Tijdens zo'n salescall beantwoorden we vragen, benoemen we de voordelen van het product en nemen we bezwaren weg om het product aan te schaffen (we closen die sale!) We ontvangen een commissie voor elke verkoop en dus verdienen we ons eigen salaris. Ook vindt IMU het belangrijk dat we een feelgood gevoel afleveren bij iedereen die we bellen (ongeacht het resultaat) en dus hebben we ook veel bellers blij kunnen maken. Een schitterende win-win-win.

In het eerste jaar (2017) dat wij de leadopvolging voor de IMU verzorgden realiseerden wij een extra omzet van €184.887,-. Inmiddels (2020) staat de teller op 700+ gemaakte deals en een totaal van 1.000.000+ extra omzet door telefonische verkoop.

De meeste ondernemers, waaronder ik zelf, hebben een hekel aan 'verkopen'. Je wilt lekker met je vak en je producten bezig zijn en verkopen voelt dan al snel als iets 'slechts', als moeten 'overhalen'. Daarom was het echt een ongekende uitkomst dat SalesPassie dit stuk voor ons over kon nemen. Zij bellen onder de vlag van de IMU alle leads waar wij zelf echt niet aan toekomen. Zij geven iedereen via de telefoon een ontzettend warm en hartelijk gevoel en boeken ook nog eens een enorme extra omzet voor ons. Pure winst!

Tonny Loorbach - Eigenaar IMU BV

Sales was één van de taken die het meeste bleef liggen in ons bedrijf. Waarom? De mensen uit ons team hielden zich voornamelijk bezig met het blij maken van onze huidige klanten. Dat is altijd prioriteit #1 geweest. Leads closen kwam op de tweede plaats. Door tijdgebrek werden niet alle sales opgevolgd en lieten we dus eigenlijk omzet liggen. Sinds we met Salespassie zijn gaan samenwerken worden al onze leads eindelijk goed opgevolgd en geclosed. Zonder dat wij daar enig omkijken naar hebben!

Martijn van Tongeren -  Eigenaar IMU BV

Nu al 100.000 euro extra omzet

We zijn net een maand geleden begonnen met samenwerken en de resultaten gaan alle verwachtingen te boven. Door extra gesprekken aan te bieden aan mijn klanten hebben we binnen een maand al meer dan 100.000 extra omzet gehaald.

Ik ervaar de samenwerking als zeer prettig. De lijnen zijn enorm kort. En de dames die binnen sales passie met mijn klanten bellen voelen ook echt als een verlengstuk binnen mijn bedrijf. Ze zijn echt een onderdeel van het Simone Levie team. De mensen van sales passie zijn ook echt het allerbeste in het vak.

Door de extra gesprekken die we nu ook aan klanten bieden kunnen wij ook extra waarde bieden aan onze klanten. En krijg ik de allerbeste klanten die ook het meest gecommitteerd zijn om hun dromen na te jagen. Sales Passie leidt de mensen in hun team enorm goed op. Maar ik merk dat we de mensen ook samen inwerken. Iedereen is enorm betrokken en daarom voelt Sales Passie niet als een extern bedrijf dat gewoon even aquisitie doet. Maar als een partner waar we samen mee te top kunnen bereiken.

Wat ook enorm bijzonder is dat we nu telefonisch trajecten verkopen van 15.000 euro. Trajecten die ik dacht alleen aan te kunnen bieden tijdens een 3 daags event. Ik ben blij dat ik door de samenwerking met Sales Passie nog veel meer impact kan maken en veel meer mensen kan helpen.

Simone Levie

De nadelen van eigen salesmedewerkers...

Eigen verkopers in dienst nemen en een salesafdeling runnen is niet voor ieder bedrijf een gewenste situatie omdat het veel aansturing, overhead en administratie met zich meebrengt. Naast contracten en meer vaste lasten werken verkopers namelijk veelal op commissiebasis of met een bonusstructuur.  Daarnaast is het dagelijks aansturen van een salesafdeling een vak apart (goede verkopers hebben veelal een 'bijzonder' karakter) en is de doorloop van het verkopers hoog wanneer je dit niet op de juiste manier aanpakt. Om het maximale resultaat te behalen is constante (verkoop) training, het sturen en optimaliseren op cijfers en natuurlijk het motiveren van je verkopers noodzakelijk. Een salesafdeling moet als een geoliede machine draaien. Dit alles kost jou als ondernemer veel extra uren, geld, energie en levert natuurlijk stress op. Een salesafdeling moet namelijk op dagelijkse basis aangestuurd worden. Ook is het constante telefoonverkeer vaak een stoorzender op de werkvloer.

Het voordeel van sales uitbesteden

Wanneer je jouw sales aan ons uitbesteed dan heb je niet te maken met alle bovenstaande uitdagingen. Je hebt per direct de beschikking over een professioneel salesteam die op no cure, no pay basis voor jou aan de slag gaan. Wij verdienen alleen als jij ook verdient. Je betaalt ons namelijk met geld wat wij zelf voor jou verdienen. Onze verkopers zijn betrokken bij jouw merk, filosofie, producten en ideale klant en treden zodoende als enthousiaste en gemotiveerde ambassadeurs van jouw bedrijf op. Wij hebben een professionele verkoopomgeving / CRM ingericht en beschikken over diepgaande kennis omtrent het voeren van effectieve verkoopgesprekken. Ook scholen wij onze verkopers constant bij en sturen we op cijfers. Het is ons doel om je verkoopresultaten constant te verbeteren. Dit alles zorgt ervoor dat jij per direct geen omkijken meer hebt naar je leadopvolging. Jij kunt je volledig focussen op hetgeen je leuk vind en op het werken AAN je bedrijf i.p.v. te werken IN je bedrijf.

Hoe gaan wij te werk?

Intakegesprek

We bespreken jouw business, producten, prijzen en de eventuele samenwerking. We brengen in kaart in welke markt je zit, hoeveel leads er zijn, waar deze vandaan komen, hoeveel groeipotentie er is en natuurlijk welke commissie we per verkoop zullen hanteren. Dit alles doen we vrijblijvend en in goed overleg met als doel tot een zo kloppend mogelijke win-win situatie te komen. Wanneer we een match zijn gaan we aan de slag!

Onboarding

Wanneer we van beide kanten een 'go' gegeven hebben starten we met de technische onboarding en het inwerken van onze verkopers. Hiervoor verzamelen wij alle productinformatie, marketingmateriaal en stellen wij een sterk belscript dat naadloos aansluit op jullie aanbod. We stellen samen met jou een ideale uitgangspositie samen om jouw leads niet alleen effectief op te volgen. Ieder telefoontje voelt voor jouw leads aan als een plezierig gesprek, waarbij we de mogelijkheden gaan onderzoeken om ze te kunnen helpen.

SALES!

Nu kunnen we los! We gaan aan de slag met het opvolgen van de eerste leads die je aan ons doorstuurt en stemmen met jou af hoeveel leads we in de eerste weken mogen verwachten. Onze verkopers opereren (tenzij je dat graag anders ziet) vanuit jouw bedrijfsnaam. We bellen leads, voeren verkoopgesprekken, optimaliseren onze scripts en niet onbelangrijk: we genereren extra omzet!

Meer SALES! - Procesoptimalisatie leads

Naast het optimaliseren van de verkoopgesprekken zelf denken wij ook mee in het optimaliseren van de aanvoer van leads. We geven adviezen over het verhogen van het aantal leads maar ook het verbeteren van de kwaliteit van de leads. Hoe kwalitatiever de lead, des te groter de kans op een verkoop namelijk is.

Nog meer SALES! - CRM voor verdere opvolging

Niet iedere lead die wij bellen is direct bereid tot aankoop van je product over te gaan. Wij willen niet te 'pusherig' overkomen en vinden kwaliteit en duurzame relaties belangrijk. Daarom werken wij met een CRM systeem om leads beter te kunnen opvolgen. Zo kunnen we in een later stadium opnieuw contact opnemen of, in het geval van nieuwe producten, bestaande klanten proactief benaderen met een mooi aanbod voor jouw nieuwe product.

Feedback en optimalisatie

Wij vinden duurzame relaties belangrijk. Zowel met de leads die wij voor je closen (we willen geen gladde jongens zijn) als met de ondernemers waar wij voor bellen. Daarom is er regelmatig ruimte voor feedback en optimalisatie. We kijken naar de cijfers, geven onze aanbevelingen en luisteren uiteraard naar jouw wensen voor de toekomst.

Klaar voor de start?