arrow_drop_up arrow_drop_down

Vacature: Ben jij een ware closer?

Direct solliciteren

Beschik jij over de volgende skills?

Passie voor sales

Je werkt met plezier, krijgt energie van wat je doet en haalt het maximale uit jezelf.

De winnende strategie

Jij bent de businesscoach die potentiële klanten helpt bij het maken van de juiste keuze.

Locatie ongebonden

Werk op kantoor in Tilburg, vanuit huis of tijdens je vakantie, je bepaalt het lekker zelf.

Ondernemerscultuur

De waarden vrijheid, verant-woordelijkheid en persoonlijke groei overheersen in het team.

Closer Mindset

Sales is topsport, daarom blijven wij onszelf trainen om de lat alsmaar hoger te leggen. 

Nederlandse taal

Alle communicatie is in het Nederlands, vloeiend spreken en schrijven is dus een vereiste.

Vacature: Closer

Als closer doe jij de telefonische leadopvolging van onze opdrachtgevers en help jij (startende) ondernemers verder met software of innovatieve (online) trainings- en coachingsprogramma's. Je bent een doorzetter, hebt  passie voor sales en krijgt enorm veel energie van scoren.

De opdrachtgevers waarvoor jij werkzaam bent, zijn de experts in hun vakgebied en actief in de online marketingbranche. Dus, naast dat je interesse hier ligt, ga je zelf ook alles leren over het bouwen van een succesvolle business, Facebook marketing ads, funnels, dropshippen, affiliate marketing, e-commerce en nog veel meer interessante topics!

Naast dat je alles leert over deze branche, ben jij in staat om ondernemers te adviseren om samen met hun groei te realiseren. Je belt enkel en alleen warme leads (B2B) die vaak zelf om een strategiesessie hebben gevraagd of een afspraak hebben ingepland in jouw agenda.

Een dag bij SalesPassie...

Rond 8:45 uur opent het kantoor.Je start de dag met een bak koffie, kletst wat met collega's of stuurt je leads van die dag alvast een appje.

Om 9:10 starten we aan de dagopstart op kantoor. Aanwezigheid is niet verplicht, maar omdat ie zo waardevol is, komt vaak iedereen hierheen. We bespreken de week, geven waardevolle tips, behandelen focuspunten of werken een case uit. 

Het is 9:25 uur en het is tijd om aan de slag te gaan. Je beantwoordt alle binnengekomen mailtjes van je leads, volgt ze op via de app of belt je leads voor een strategiegesprek. In zo'n strategiegesprek stel je de behoefte van de lead vast, je maakt een fijne connectie, je bouwt een band op, je adviseert een passend aanbod, je beantwoord vragen en je gaat voor die sale!

Je eerste strategiegesprek is leuk maar levert niet meteen een verkoop op. Jammer, maar je spreekt af om later nog eens contact te hebben (follow-upfase). Je overlegt met de salestrainer om het scenario voor te leggen. Samen met de salesmanager wordt het gesprek geëvalueerd en algauw kom je tot inzichten hoe je het beter had kunnen aanpakken. Het is bijna tijd voor het tweede gesprek, je bereidt je voor en pakt het account erbij. Net voordat je gaat bellen zie je toevallig een mailtje binnen komen...

BAM! Gescoord! Een lead die je eerder had gebeld en gemaild, gaat in op jouw aanbod. Je voert de sale direct door in het CRM en kijkt naar het grote scherm dat in de closersruimte hangt. Hierop verschijnt je sale met jouw eigen gekozen filmpje. Na applaus van het team is het tijd voor je volgende strategiegesprek.

Vol adrealine ga je aan de slag en tijdens het gesprek merk je gelijk dat dit al veel beter verloopt dan je eerdere gesprek. Je helpt deze persoon goed verder, er wordt een goede vertrouwensband gecreëerd en middels een one-call-close weet je aan de telefoon de deal te closen! BAM! Weer stapje hoger op de ladder.

Het is pauze, er wordt met de collega's geluncht en net voordat je weer aan het werk gaat wordt er nog een potje gebiljart.

Het is tijd voor de afsluiting van de dag, je belt weer een aantal leads na om gesprekken in te plannen, je beantwoordt nog een aantal mailtjes, je stuurt informatie en aanbiedingen rond aan leads die je eerder gesproken hebt en je voert uiteindelijk nog een drietal strategiegesprekken.

Het wordt ondertussen al de normaalste zaak van de wereld, maar weer loop je naar het bord om een turfje erbij te zetten. Dit blijft niet onopgemerkt, want de salesmanager komt naar je toe en vraagt of je even tijd hebt om de voortgang te bespreken. Gemoedelijk loop je met de salesmanager mee... De deur wordt gesloten, en jullie schuiven allebei de stoelen maar eens aan...

Gefeliciteerd! Je hebt je maandtrial gehaald en je promoveert tot junior. Naast de promotie en champagne wordt er ook nog eens aangegeven dat je geen leads meer hoeft in te plannen voor je collega's, maar vanaf nu hoef je enkel en alleen jouw eigen leaddatabase bij te houden. Jullie schudden elkaar de hand en vol plezier loop je terug naar je collega's om jouw succes mede te delen.

Het eind van de dag zit erop, voordat je naar huis gaat besluit je nog om met jouw collega's jouw promotie te vieren en er wordt besloten om diezelfde avond gelijk erop te proosten...

 

 

Wat je toekomstige collega's je nog willen vertellen?

Dit hebben wij jou te bieden

Earn hard

Onze topcloser heeft in een maand 10.3k pure commissie verdiend.

Verantwoordelijkheid

Ervaar zelf de autonomie en verantwoordelijkheid

Gelijkgestemden

SalesPassie is een platform waar je samenwerkt met gelijkgestemden.

Groei

We stimuleren ontwikkeling in je vak en op persoonlijke niveau

Groeigesprekken

Jij helpt (toekomstige) ondernemers naar succes!

Ontspanning

Zowel tijdens als na werktijd is er voldoende tijd voor ontspanning

OVA

IMU
DSA
ISG

Solliciteren?

Vermeld waarom jij de persoon bent die wij zoeken voor de job en waarom wij samen moeten werken. Volg @joostwohl op Instagram of op LinkedIn en stuur hem een DM als je vragen hebt.