4 series die je moet volgen als je in de sales zit
30 november 2018 

4 series die je moet volgen als je in de sales zit

Ik zal zeker niet aanraden om nachten door te halen voor de tv, maar deze programma’s zijn voor iedere verkoper of ondernemer zeker interessant om te volgen.

Persoonlijk ben ik geen voorstander om dagelijks voor de televisie te hangen. Voor je het weet is er weer een aantal uur voorbij, waarna je jezelf afvraagt; wat heb ik nu eigenlijk gekeken?

En tuurlijk, ook ik maak me schuldig aan het kijken van onzinnige tv programma’s. Wie niet?

Toch vind ik dat je van de tv ook veel kunt leren. Dit zowel in de aanpak en presentatie van een programma, als wat er op inhoudelijk vlak wordt uitgezonden.

De 4 programma’s

The profit

Succesvol ondernemer, Marcus Lemonis, heeft een eigen programma gecreëerd waarin hij bedrijven die failliet dreigen te gaan uit de brand helpt. Om deze bedrijven te redden investeert Marcus een groot deel van zijn vermogen in het bedrijf in ruil voor aandelen. Het is geniaal om te zien hoe Marcus bedrijven analyseert en aanstuurt om er weer winstgevende ondernemingen van te maken.

“Elke ondernemer zou deze serie moeten volgen om te leren hoe je naar een business moet kijken.”

In elke aflevering wordt een nieuwe business behandelt. Wat ik persoonlijk tof vind, is dat zeker niet elke aflevering leidt tot een succes. Dit maakt de leerschool beter en de geloofwaardigheid hoger.

“Weten wanneer The profit op tv is? Check deze link

Shark Tank

Grote kans dat je Shark Tank al lang kent. Het zou me verbazen als dit nog niet het geval is. Het doel van Shark Tank is dat ondernemers hun business pitchen aan de sharks. Deze sharks zijn succesvolle ondernemers, waaronder bijvoorbeeld Mark Cuban, die een aandeel kunnen kopen in het bedrijf en daarnaast hun kennis en netwerk inzetten om deze tot het gewenste succes te maken.

Er zijn werkelijk waar bizarre resultaten behaald dankzij deze serie. Als je hier op YouTube naar zoekt kom je ze vanzelf tegen.

Om diverse redenen is deze serie goed om te kijken. Als eerst zijn het de onderhandelingen & presentaties die aanbod komen in deze show, perfect voor je sales skills. Daarnaast is het analyseren van de ondernemingen weer een goed punt dat wordt toegelicht in deze serie. Ook komt er een divers aantal markten aanbod. Het is dan ook erg interessant om te zien hoe businessmodellen werken in bepaalde markten.

“Weten wanneer Shark Tank op tv is? Check deze link

Million Dollar Listing NYC

Als je van makelaardij houdt, dan is dit een programma dat je moet kijken. De crème de la crème van woningen worden in dit programma verhandelt. Ik moet zeggen, door het zien van zulke woningen word je motivatie altijd weer flink geprikkeld. Het zorgt ervoor dat je keihard blijft werken om meer succes te behalen. Laten we eerlijk zijn, wie wil er nou niet in een te gek huis wonen?

Ondanks het feit dat niet elk aspect van de makelaardij aan bod komt, zijn de live onderhandelingen die je tijdens de show met de kenmerkende makelaars skills ziet erg gaaf om te kijken.

“Weten wanneer Million Dollar Listing NYC op tv is? Check deze link

Suits

De serie Suits gaat over Harvey Specter, een advocaat die ongediplomeerd assistent advocaat Mike Ross aanneemt.

Deze serie draait voornamelijk om het aannemen en verdedigen van de grootste miljoenen zaken die er spelen. Het zijn dan ook regelrechte ‘problem solvers’. Alles wat ze maar op hun pad krijgen lossen ze op.

Als je verkoper bent en deze serie nog niet kijkt, dan is dit de serie die ik je aanraad. Er komen uitzonderlijk veel goede woordspelingen, statements en closes voorbij waarvan je kunt leren.

Om die reden vind ik Suits dan ook één van de beste series om te kijken. Bij elke aflevering schenk ik mijn Macallan hiervoor weer graag bij.

“Suits kijk je op Netflix”

Wat kijk jij?

Dit waren de tv programma’s die ik echt aanraad om te kijken.

“Weten welke 10 salesfilms ik aanraad? Check deze link

Ik ben benieuwd of er nog programma’s zijn die jij kijkt en een aanrader vindt voor verkopers en ondernemers. Laat je het weten in de comments hieronder?

Reactie plaatsen