Must seen sales films!

Sales films, je hebt ze in alle soorten en maten. Maar wat zijn nu de échte sales films die een 6 uit 5 sterren review verdienen? Wij vonden het dan ook een leuke vraag om hier eens verder in te duiken.

En man o man..

Er zijn toch een aantal sales films die je wellicht nog niet eens kent, maar echt een must see zijn! Hierbij dan ook de lijst van de in onze ogen de 10 beste sales films aller tijden.

Glengarry Glen Ross (1992)

Put that coffee down..! Altijd al benieuwd geweest waar deze uitspraak vandaan kwam? Glengarry Glen Ross brengt zoveel geniale sales uitspraken met zich mee dat je alleen daarom al deze film moet kijken. De film speelt zich af in een salesorganisatie in Chicago. Omdat de zaken niet goed gaan wordt er door het management gekozen om een verandering van aanpak door te voeren. Alleen de speech van Blake is al motiverend genoeg om keer op keer te bekijken.

Boiler Room

Er komen dan misschien geen uitspraken naar voren, maar Boiler Room is de eerste film gebaseerd op de salesorganisatie van Jordan Belfort, Stratton Oakmont. Een heerlijke film waarin Seth, hoofdpersonage, snel geld wil verdienen. Het is dan ook om die reden dat hij een illegaal casino runt vanuit huis. Echter komt Seth er al snel achter dat hij, als aandelenhandelaar, toch wel wat meer kan verdienen.

Wolf of Wall Street

Tja, hij kon natuurlijk niet uitblijven. Ik kan me nog goed herinneren toen ik deze film voor de eerste keer zag. Vanaf het eerste moment was ik overrompeld en weggeblazen.

In de film zit alles wat je nodig hebt als salespersoon, goede closes, veel humor, genoeg seks en het geeft je een bulk vol met motivatie.

In de film gaat het over het waargebeurde verhaal van aandelenhandelaar, Jordan Belfort, die zichzelf in het diepe van Wall Street gooit voor een traineeship. Na het succesvol afhandelen van zijn traineeship krijgt hij 1% commissie over de deals die hij sluit, echter zakt de gehele beurs in elkaar. Uiteindelijk komt Jordan in aanraking met de zogenoemde Penny Stocks, waar hij 50% commissie krijgt per sale.

En dan, dan gaat alles ineens hard.

The Pursuit of Happyness

Chris Gardner (Will Smith), verkoopt dure medische apparatuur aan artsen en ziekenhuizen. Aangezien de prospects de prijzen te hoog vinden ten opzichte van de meerwaarde ervan, loopt het allemaal niet lekker. Op een gegeven moment komt hij een persoon tegen die een nieuwe Ferrari rijdt. Hij vraagt hem wat hij doet voor werk. Aandelenhandelaar, antwoord de man. Chris besluit om zijn carrière te switchen en waagt zich in het onbetaalde traineeship. Op dat moment wordt Chris door zijn vrouw verlaten, waardoor de rekeningen niet meer betaalt kunnen worden. Hij moet met zijn zoontje het huis uit…

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en het is dan ook bewonderenswaardig om te zien hoe de motivatie van een persoon doorslaggevend kan zijn. De film is vooral gericht op de thuissituatie, waarin je wordt meegenomen in wat Chris en zijn zoontje meemaken. De focus ligt dus niet op het werkgebied. Persoonlijk vind ik dit dan ook het gave van deze film, het maakt de het meer motiverend om naar te kijken.

Wall Street

Deze geld-is-alles-mentaliteit is een heerlijke film die zich afspeelt in de wereld van Wall Street. Als je deze film met een citaat beschrijft, dan zal het de volgende zijn.

“Greed is good.”

De jonge Bud Fox wil naam maken als beursmakelaar. Hiervoor kiest hij ervoor om aan te kloppen bij het kantoor van een van de grootste investeerders van dat moment, Gordon Gekko. In de film kom je erachter dat geld voor Gordon het allerbelangrijkst is en hij het geen probleem vindt om zijn vermogen uit te breiden via illegale activiteiten. Omdat Bud Fox koste wat het kost binnen wil komen, gaat hij hiermee in zee.

Een tweede aanrader is dan ook gelijk de opvolger Wall Street; Money never sleeps te bekijken. Het is een mooie opvolger.

Lord of War

In de film Lord of War draait alles om het bewapenen van de oorlogstroepen van zoveel mogelijk dictatoren. Yuri Orlov (Nicolas Cage) reist dan ook geheel de wereld af om zijn handel aan iedereen te verkopen. Het maakt hem niet uit wie het is, zolang hij zijn eigen gestelde vraag maar invulling kan geven.

“1 op de 12 mensen heeft een wapen. De vraag is; hoe zorgen we ervoor dat de andere 11 er ook eentje krijgen?”

Hierdoor komt Yuri in linke situaties terecht, waardoor hij letterlijk voor zijn leven moet onderhandelen.

The Founder

Ray Kroc is een mislukte deur-aan-deur verkoper voor milkshake machines. Zijn leven gaat wel oke, maar echt gelukkig is hij niet. De drang naar succes is op zijn late leeftijd echter nog steeds sterk aanwezig. Op de rand van zijn faillissement wordt hij door iemand getipt om langs te gaan bij twee broers, Dick en Mac McDonald.

Vanaf aankomst is Ray weggeblazen van het concept en is hij ervan overtuigd dat de hele wereld moet profiteren van dit concept. Het moet een franchise worden. Hij weet de broers ervan te overtuigen, maar dan komt hebzucht kijken.

The Goods: Live Hard, Sell Hard (2009)

The Goods is een heerlijke sales komedie om te bekijken. Don Ready is een geweldige tweedehands autoverkoper die de mooiste verhalen zo uit zijn mauw schudt.

The Goods gaat over een slechtlopend autobedrijf dat Don Ready inhuurt om op de feestdag, vierde van juli, een geweldig resultaat te behalen.

De film kenmerkt zich middels een dosis humor, door lachwekkende scenes op de werkvloer die het tot een heerlijke komedie maken.

Jerry Maguire

Ben je toe aan een avondje met je partner? De film Jerry Maguire is als het ware een sales film die tussen een roman en een komedie zit. Ofwel, een ideale film voor jou en je partner.

“Show me the money!”

In de film is Jerry Maguire (Tom Cruise) een succesvol manager van topsporters. Het gaat goed, Jerry werkt voor een goed kantoor waar hij de principes goed kan volgen en het onderste uit de kan haalt.

Op een gegeven moment verandert Jerry zijn filosofie en past hij niet meer goed in het bedrijf. Noodgedwongen moet hij weg. Welgeteld één atleet en één college geven hem het vertrouwen en gaan mij op zijn reis, zodat Jerry onafhankelijk manager kan worden.

Het verhaal heeft wel wat weg van een andere film waar Tom Cruise in speelt, Moneyball. Dit is dan ook een aanrader om te kijken met je partner.

Two For The Money

Voormalig football speler, Brandon Lang (Matthew McConaughey), kent de wereld van sport als geen ander. Het is dan ook zijn werk om sportuitslagen goed te voorspellen. Wanneer Brandon keer op keer wedstrijden goed voorspelt, krijgt ook Walter Abrams (Al Pacino) Brandon in het vizier. De zakenman wil dat Brandon voor hem komt werken en dat ze samen Brandon de superster van deze branche kunnen maken.

De film kenmerkt zich met heerlijke scenes over de spanningen, het presteren onder druk en de misleiding.

Als je in de saleswereld bekend bent, zijn het deze series zeker waard om te bekijken.

Wat zijn jouw aanraders?

Dit was de lijst met de 10 sales films die ik met je wilde delen.

Nu ben ik benieuwd, welke film had hier volgens jou bij moeten staan?

De sales community van Nederland
Daarnaast willen wij dat gemotiveerde verkopers en ondernemers, zoals jij, met elkaar in verbinding komen. Daarom zijn wij een initiatief gestart. SalesBazen Nederland.

Deze gratis community geeft jou de mogelijkheid om in verbinding te komen met andere verkopers en ondernemers, altijd goed voor je netwerk!

Wij vinden het tof als je hier ook onderdeel van wilt uitmaken. Wat kun je verwachten?

  • Presentaties over de nieuwste trends en ontwikkelingen;
  • Een virtuele koffiecorner om je netwerk te vergroten, en;
  • Veel meer waardevolle artikelen om jouw sales te verbeteren.

Meer informatie hierover? Check dan even deze pagina

SalesBazen Nederland direct joinen?  Leuk, klik hier!

We spreken elkaar in de community!

Reactie plaatsen