Waarom de sales community SalesBazen Nederland?
17 januari 2018 
in B2B

Waarom de sales community SalesBazen Nederland?

Als mede-salesprofessional en -ondernemer kennen wij het gevoel van blijdschap, de adrenalinerush, de vreugde en de drang naar meer succes bij het scoren van nieuwe klanten. Het zijn juist die momenten die je vaak weer het besef geven waarom je doet wat je doet.

Omzet voor een bedrijf is immers hetzelfde als wat bloed voor het lichaam is, je kunt niet zonder. De zoektocht naar klanten is dan ook juist datgeen wat een groot gedeelte van je tijd vraagt.

“Het resultaat dat jij uit jouw salesactiviteiten haalt, staat uiteindelijk in lijn voor de groei van jouw bedrijf en salaris.”

Maar herken jij je wel eens in het volgende?

 • Even geen drive om nieuwe klanten te zoeken.
 • Het gevoel dat je er soms alleen voor staat.
 • Jouw saleskills lijken beter te kunnen.
 • Te weinig nieuwe insights en ‘aha’ momenten.

Dat moment stopt vandaag!

Achja, je moet het in sales altijd als onweerstaanbaar presenteren, vandaar de ‘dat moment stopt vandaag’ climax.

Waar het in ieder op neerkomt is het volgende. Wij willen namelijk iets tofs met je delen, geheel gratis, puur omdat we ergens in geloven.

En dat is

“tromgeroffel”

SalesBazen Nederland!

Really…?

Sales..Bazen… Nederland?

Hell yeah! De Facebook sales community voor salesprofessionals en ondernemers.

Even genoeg hype en sarcasme hierover, ik leg je graag even uit waarom we hier wel degelijk enthousiast over zijn.

Visie SalesBazen Nederland

Tijdens een brainstorm vroegen Lucas, Joost en ik onszelf eens af; Wat houdt ons nu eigenlijk ‘in the game’?

Na denken en praten kwamen we uiteindelijk tot de volgende drie antwoorden:

 • Het aanjagen van elkaar.
 • Mensen met dezelfde drive om ons heen.
 • Nieuwe kennis.

En wat nou als we dit kunnen samenbrengen, voor meerdere gedreven personen?

We vroegen onszelf dan ook af, zou deze drive groter worden bij ons als we een groep vormen met 10 man? En bij 50 of 100 man? En wat bij duizenden?

We werden enthousiast.

“Wij geloven dan ook in een netwerk waar salesprofessionals met elkaar worden verbonden. Een netwerk waarin kennisdeling en motivatie centraal staan.”

Wat kun je verwachten van de sales community?

 1. Kennisdeling

Voor de aanpak van kennisdeling kun je denken aan artikelen en video’s die worden gepresenteerd. De onderwerpen zijn dan ook uiteenlopend van elkaar. Denk aan informatie over salesontwikkelingen, salestrends, tips over hoe je sneller om tafel komt, leadmanagement, social selling en boeken die we lezen.

Maar hier stopt het niet, naast onze input wordt de community juist vormgegeven door input van de communityleden. Welke tips en tricks gebuikt iedereen? Wat werkt goed voor jou? Natuurlijk is het geen probleem om stilzwijgend mee te lezen en likes te geven. Maar reageren juichen wij met zijn allen toe.

 1. Netwerk

Doe nieuwe zakelijke contacten op door jezelf te omringen in een netwerk van gelijkgestemden. Creëer werkrelaties, waardoor je jouw business kunt vergroten en nieuwe mensen leert kennen.

Stel je bent makelaar en je hebt een huis verkocht/verhuurd, wellicht dat de bewoners graag een alarmsysteem willen voor hun mansion. Het is dan toch handig als je dan een partner hebt aan wie je de lead kunt doorverkopen en samen geld kan maken. Wie weet zit diegene wel in de community.

 1. Koffiecorner

Coffee is for closers only? Exact! Het primaire doel is dan ook om closers met elkaar in verbinding te brengen. SalesBazen Nederland is jouw online koffiecorner waar je dagelijks in contact bent met mensen zoals jij. Stel boeiende vragen, inspireer elkaar, leer van elkaar en heb uiteraard ook plezier met elkaar.

Doel

Natuurlijk begrijp je dat we je nu gaan aansporen om ook onderdeel te worden van SalesBazen Nederland. Ondanks het feit dat het gratis is (en dat ook blijft), kan ik me voorstellen dat je nog vragen hebt, vragen als:

 • Is dit wel iets dat ik zoek?
 • Gaat dit mij iets opleveren?
 • Wie zijn jullie?
 • Hoeveel business doen jullie dan?
 • Ik ben helemaal niet zo actief op Facebook.

Uiteraard ben je vrij om deze keuze te maken. Wat we je willen meegeven is het volgende. Je moet het niet voor ons doen, maar voor jezelf. Daarnaast, de community draait niet om ons, maar om elkaar. Geen probleem als je eerst alleen maar even komt kijken, als je het waardevol vindt blijf je toch. Wat heb je daadwerkelijk te verliezen?

Direct joinen? Klik hier.

Meer over SalesBazen Nederland: Check deze link

Reactie plaatsen