Volg jij de belangrijkste regels in sales?
31 augustus 2016 

Volg jij de belangrijkste regels in sales?

Als sales passionist zijn we voornamelijk bezig met scoren. Hoe we dit doen maakt bij velen al niet uit, zolang er maar gescoord wordt en er successen worden behaald! Hierbij zie je dan ook vaak dat de verkopers met de beste resultaten de grootste mond hebben en dat hierdoor de arrogantie (onbewust) ook nog eens goed stijgt.

Waarom zijn er regels in sales nodig?

Iedereen heeft regels; zo ook je ouders of je school. Door het handhaven van de regels wordt je vertelt wat je wel of niet mag doen, hierdoor word jij geconditioneerd door wat wel of niet mag.

“If I’d observed all the rules, I’d never have got anywhere” Marilyn Monroe

Zo ook in sales zijn regels cruciaal. Dit komt omdat het grootste gedeelte van de verkopers per toeval in dit vakgebied terecht zijn gekomen in plaats van dat het gekozen wordt als carrière.

De reden dat het grootste gedeelte van de verkopers in de sales terecht komt, komt door de volgende redenen:

  • Ze kunnen praten als brugman
  • Worden gemotiveerd door geld
  • Ze houden van het bedrijfsleven, maar hadden geen management ervaring

Als er geen regels in sales zouden bestaan, zou dit gedeelte van de verkopers een probleem krijgen. Door het ontbreken van knowhow zou er chaos ontstaan en dit zal leiden tot slecht presterende bedrijven. Daarom zijn er in bedrijven veelal de volgende regels voor sales opgesteld:

  • Je moet X aantal nieuwe prospects binnen halen
  • Blijf altijd vriendelijk aan de telefoon
  • Ga nooit klagen bij de klant
  • Praat niet over jouw geweldige prestaties
  • Always be closing!

Echter als jij nu tijd neemt om dit artikel te lezen doe jij dat omdat jij wilt verbeteren! Jij leest dit artikel niet omdat jij weet dat het niet alleen maar een baan is. Waarschijnlijk lees jij dit artikel omdat jij wilt domineren, je concurrentie achter je wilt laten en hier bent voor het echte geld!

Als jij die persoon bent is er maar één regel dat echt telt…

Vertrouw je gevoel!

Jouw gevoel heeft vele malen meer informatie dan de bewuste kant van jouw hersenen.
Het onderbuikgevoel speelt in op jouw onbewuste deel van jouw hersenen. Dit gevoel stuurt jou in de richting wat jouw volgende stap wordt in plaats van wat de regels zeggen.

“Rules are for the guidance of wise men and the obedience of fools.“ Douglas Bader

Als je kijkt is het ook logisch. Jouw bewuste brein kan maar maximaal tot 40 stukjes data per seconde verwerken, terwijl je onbewuste brein tot 40 miljoen stukjes data kan gaan. Onderzoek toont aan dat als jij jouw belangrijkste zenuw manipuleert, die van je je onbewuste- naar je bewuste brein gaat, jij jouw gedrag bizar kan aanpassen.

In dit filmpje uit de film ‘The Pursuit of Hapiness’ is het goed beeldend gemaakt wat er wordt bedoeld met het vertrouwen van het gevoel.

Vind je dit nuttig?

Als jij deze blog waardevol vindt, dan heb ik iets tofs voor je! Investeer je tijd met ons en join onze gratis community. Wij geloven in de kracht van verbinden, wij willen elke verkoper, in verkoopland Nederland met elkaar in verbinding brengen. Bij het joinen van de community krijg je ook gratis toegang tot het lezen van ons e-book ’27 gouden verkooptips voor direct resultaat’

 

Ben
Door

Ben

op 30 May 2019

Precies dit!!!!!

denzil
Door

denzil

op 22 Jun 2019

Dit is ook de manier waarop ik mijn eerste sale heb gemaakt. Als ik echt volgens de regels het spel moest spelen was ik nog geen stap verder.

Reactie plaatsen