Wat is een referral?

Wat is een referral?

Een makkelijke manier om een boost aan je omzet te geven, is om de kracht van referrals in te zetten.Wat is een referral? Een referral betekent dat je jouw leads en klanten gaat vragen om nieuwe leads die jij weer kunt contacten. Het is ideaal om gebruik van deze strategie te maken aangezien je hierdoor een soort van sneeuwbaleffect van jouw klanten maakt. Het is dan ook zonde als je bedenkt dat maar liefst 91% van de verkopers en ondernemers nooit gebruik maakt van deze methode.Waarom zijn referrals goud waard? Het is zonde als je bedenkt dat er maar zo weinig verkopers en ondernemers gebruik maken van de kracht van referrals.Waarom?Stel jezelf eens de volgende vraag.
“Welke klanten heb je het liefst?”
Het liefst heb je nieuwe klanten die lijken op je huidige groep klanten. Waarom? Omdat ze hetzelfde zijn. Het is dan ook logisch om gebruik te maken van referrals aangezien klanten vrienden hebben die ook op elkaar lijken. Om deze redenen dan ook zijn dit de onderzoekscijfers over referrals:
  • Referrals kopen 4x sneller dan normale klanten
  • Referrals kopen gemiddeld 13% meer dan normale klanten
  • Referrals blijven 18% langer klant dan normale klanten
Vraag je klanten om referralsHet is dan ook zeker aan te raden om aan je klanten referrals te vragen. Laat klanten in hun netwerk kijken voor je, vraag ze of ze mensen kennen wie jij ook kan helpen. Hebben ze een lead aangedragen die klant wordt? Geef ze dan een referralbonus.
Reactie plaatsen